Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρχική » Ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων και ενεργειακή αναβάθμιση στα πλαίσια του προγράμματος “Εξοικονομώ”

Ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων και ενεργειακή αναβάθμιση στα πλαίσια του προγράμματος “Εξοικονομώ”

Έχοντας εκπονήσει από το 2014 μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 ενεργειακές μελέτες και εκδώσει περισσότερα από 300 πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης στο πλαίσιο του προγράμματος Εξοικονομώ, κατέχουμε πλέον ανεκτίμητη εμπειρία και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.
Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, είναι η εξέλιξη του γνωστού προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”, το οποίο παρέχει επιχορήγηση έως και το 95% της συνολικής δαπάνης, που θα πραγματοποιηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση & αυτονόμηση μιας κατοικίας.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 50.000,-€ ανά κατοικία ή στα 100.000,-€ ανά ΑΦΜ ωφελούμενου δικαιούχου, σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων κατοικιών. Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 35% έως 95% και εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια, την εξοικονομούμενη ενέργεια που επιτυγχάνεται από τις ενεργειακές παρεμβάσεις, καθώς και μια ειδική προσαύξηση +10% για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ακόμη, για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών προβλέπεται ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ύψους 80.000,-€, ενώ το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 60% έως 80%.

Οι παρεμβάσεις που επιδοτούνται αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, δηλαδή στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του ακινήτου μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συγκεκριμένα επιδοτούνται εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης, αναβάθμισης συστήματος θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης, τοποθέτησης κλιματιστικών, τοποθέτησης σταθερών σκιάστρων και τεντών, εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και παρεμβάσεις έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας τύπου smart home.

Επιπλέον, καλύπτονται οι δαπάνες για τις αναγκαίες ενεργειακές επιθεωρήσεις, η αμοιβή του μηχανικού για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ένταξη στο πρόγραμμα, η αμοιβή του συμβούλου έργου, καθώς και το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων.

Στον τομέα των ενεργειακών αναβαθμίσεων και συγκεκριμένα στα πλαίσια του προγράμματος “Εξοικονομώ”, έχουμε χτίσει μια δυνατή συνεργασία με την εταιρία DIAS Financial & Energy στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, η οποία είναι σε θέση να υποστηρίξει τον ωφελούμενο αναλαμβάνοντας όχι μόνο το ρόλο του συμβούλου έργου, αλλά ταυτόχρονα υλοποιώντας τις παρεμβάσεις, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης σε πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.